Brexit
Brexit-administratie voor VK-vervoer is een ramp
4 februari 2021
drophipping
Wat is dropshipping?
16 maart 2021
Brexit
Brexit-administratie voor VK-vervoer is een ramp
4 februari 2021
drophipping
Wat is dropshipping?
16 maart 2021

E-fulfillment

Wat betekent de Brexit voor je webshop?

Door de Brexit is het Verenigd Koninkrijk geen lid meer van de EU, waardoor er extra eisen zijn voor zendingen aan Britse consumenten. Drie belangrijke punten: 1. Je hebt een identificatienummer nodig, oftewel een EORI-nummer. 2. Ook moet je een douaneformulier invullen. 3. Je moet in het bezit zijn van een Brits btw-nummer. De btw (20% in het VK) draag je vervolgens af aan de Britse belastingdienst.

Wat betekent de nieuwe EU-btw-richtlijn voor e-commerce?

Per 1 juli 2021 geldt de nieuwe EU-btw-richtlijn voor e-commerce. De grootste verandering is dat alle wisselende drempelbedragen voor afstandsverkopen per EU-land komen te vervallen. In plaats daarvan geldt een universeel drempelbedrag van 10.000 euro (lager dan de huidige drempelbedragen). Wanneer je binnen de EU onder dit bedrag blijft, mag je Nederlandse btw in rekening brengen. Als je dit bedrag overschrijdt, moet je de omzetbelasting van het betreffende land in rekening brengen.

Welke (aangescherpte) regels gelden er vanaf 1 juli voor importeren uit niet-EU landen?

Werk je bijvoorbeeld samen met Chinese leveranciers (denk aan dropshipping), dan krijg je te maken met strengere eisen door de nieuwe Europese richtlijn. Vanaf 1 juli vervalt de regel dat uit niet-EU landen geïmporteerde goederen tot 22 euro niet worden belast met btw. Over alle zendingen zal btw worden geheven.

Wat zijn de voordelen van samenwerken met een fulfilment partner bij internationaal verzenden?

Het kan lonen om over te stappen naar fulfilment om pakketten sneller door de douanes te krijgen, afspraken met vervoerders te maken en je administratielast te verminderen.